lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

marți, 23 februarie 2016

Case #60 - Ură și iubire

Jeremy și Miranda - un cuplu căsătorit - au făcut un exercițiu în care trebuiau să se împingă unul în mâinile celuilalt, pentru a intra astfel în contact cu agresiunea lor.
Miranda s-a supărat foarte tare în urma exercițiului. A spus că se simte foarte furioasă în cadrul relației și blocată într-un tipar alături de Jeremy. El glumea și râdea de lucrurile care erau importante pentru ea. O înfuria îngrozitor acest lucru și nu se simțea deloc înțeleasă.
I-am așezat față în față și i-am spus ei să îi spună „În momentul ăsta te urăsc".
Aceasta este de fapt o afirmație foarte personală și plină de contact, din punct de vedere Gestalt. Nu îl acuză pe celălalt, vorbește despre sine, este clar și răspicat.
Ea a făcut acest lucru, iar el a izbucnit în râs.
Dacă în alte circumstanțe, aceasta ar putea trece drept o invitație la distracție reciprocă, în contextul de față al exprimării sentimetelor în mod direct și esențial, poate fi experimentat ca o ignorare sau așa cum se numește în Gestalt „deviere".
Umorul lui marca disconfortul lui ascuns vizavi de furia ei și faptul că se simțea compleșit stând alături de ea în acel moment.
L-am sprijinit, ajutându-l să respire profund, să își relaxeze maxilarul și l-am încurajat, oferindu-i înțelegerea mea în legătură cu dificultatea în care se găsea, fiind alături de ea în acel moment, dar și în legătură cu acea copleșire pe care o resimțea.
Îi era foarte greu să rămână prezent și, de câte ori râdea, Miranda devenea din ce în ce mai furioasă, indicând că și în relația lor se întâmplă la fel.
Cu mult sprijin și încurajare din partea mea a reușit să rămână serios; apoi am încurajat-o pe ea să îi spună direct și în mod repetat afirmația: „în clipa asta te urăsc". A făcut-o într-un mod foarte intens preț de câteva minute. Când a simțit că a fost înțeleasă suficient și s-a exprimat pe deplin, s-a înmuiat și i-a spus că îi este teamă că dacă îi arată cât de furioasă este, el o va părăsi.
L-am invitat să îi spună că nu este cazul să gândească astfel. El a început să îi spună că se simțea de asemenea nesigur de faptul că ea l-ar putea părăsi, dar l-am oprit - ea nu terminase încă și nu era dispusă să îl asculte până ce nu termina.
Ea s-a liniștit puțin, apoi a început să îi spună cât de mult îl iubește.
Atunci a putut și el să îi spună ceea ce simte. Legătura dintre ei era puternică, profundă și evidentă.
În Gestalt suntem interesați să sprijinim legăturile autencite și clare. Când reușim acest lucru, totul curge de la sine. Pentru a reuși, oamenii au nevoie atât de sprijin emoțional, cât și de instrucțiuni și restricționare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)