lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

joi, 4 februarie 2016

Case #58 - Când rămâi fără cuvinte

Atunci când cineva prezintă o mulțime de probleme trebuie să fim deschiși și să căutăm ceea ce în Gestal se numește „simbol" - un subiect anume care să concentreze cea mai mare energie.
Lucrul care mi-a atras atenția la Trevor era legat de viața sa actuală. Era interesat de chestiuni spirituale, iar în trecut se gândise chiar să devină călugăr. Se afla în prezent la a doua căsătorie, avea un copil și era foarte implicat.
Cu toate acestea era neliniștit. Cealaltă polaritate care apăruse în viața de familie așezată era reprezentată de „munți". Explorând acest lucru, am realizat că ei reprezentau chemarea naturii, o viață mai simplă, îmbrățișarea unui copac, legătura cu pământul, timpul pentru practica spirituală.
În Gestalt, ne interesează polaritățile foarte mult, mai ales atunci când ele au scindat. Am lucrat cu ambele laturi cu o conștientizare sporită și stăpânire.
Am explorat sentimentele sale din ambele părți - viața de familie și chemarea munților. I se părea bună alegerea sa de a forma o nouă familie, cu toate acestea se simțea în continuare nemulțumit, neliniștit.
Era evident faptul că nu era pe deplin împăcat cu viața pe care a ales-o - se regăsea doar parțial în ea, iar cealaltă parte a sufletului său era cu un alt vis.
Mi-am exprimat înțelegerea față de dorul său, experimentasem și eu ceva similar în trecut. Aceste afirmații de legătură sunt importante în Gestalt - nu reprezintă o tehnică empatică, ci o afirmație sinceră umană.
I-am împărtășit părerile mele cu privire la spiritualitate, natură, viața de familie, pierderea dorinței mele de a deveni călugăr. Am rămas câteva minute într-o liniște profundă. Nu era nimic de zis. Nu îl puteam ajuta; alesese și acestea erau consecințele alegerilor lui. Nu era nici bine nici rău. Era deopotrivă dureros și plăcut. Era și pierdere și câștig. Nu era nimic de înlesnit, nu era nicio problemă de rezolvat, nicio interpretare interioară de comunicat.
Era doar o întâlnire.
Apoi, ceva s-a schimbat pentru amândoi.
Mi-a mulțumit. A fost suficient.
Sunt momente în terapie pentru a vorbi, a ajuta, a explora. Alteori, sunt momente în care trebuie să rămâi cu ceea ce există, Trebuie să rămâi cu cealaltă persoană în acel loc în care nu există soluții.
Această experiență a fost profundă din punct de vedere emoțional, amândoi fiind profund impresionați. Trevor s-a simțit complet înțeles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)