lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

luni, 15 februarie 2016

Case #59 - Tânjind după o cale de mijloc

În urma unor ședințe de grup, Trevor a simțit o tristețe profundă.
Am dat grupului un exercițiu de explorare creativă a agresiunii. Participanții stăteau doi câte doi, față în față, și se împingeau în mâini unul pe celălalt. Cerința a fost să facă acest lucru cu o forță egală, ceea ce însemna că persoana mai puternică trebuia să se adapteze.
Trevor era persoana cea mai puternică din grup. Atunci când a încercat acest exercițiu cu un alt bărbat, a devenit competitiv și a împins puțin mai tare, adversarul lui rostogolindu-se pe spate.
După acest lucru, i-am subliniat faptul că invitația mea era spre găsirea unei căi de mijloc, nu spre copleșirea celuilalt.
Părea trist. I-am confirmat faptul că, din pricina prezenței sale puternice, cu greu se va simți înțeles. Acest lucru a rezonat cu Trevor și l-a emoționat profund.
L-am întrebat ce simte - furie în brațe, tristețe în inimă.
I-am sugerat un experiment - ne-am ridicat, m-a împins cu mâinile și a simțit furia în brațe. Apoi l-am oprit și i-am spus să simtă tristețea din inimă, în timp ce l-am îmbrățișat. Am repetat exercițiul de câteva ori.
Acest lucru i-a permis să fie înțeles în ambele feluri. În timp ce exersam, a strigat „tata"... era clar că era ceva legat de relația lui cu tatăl său. Cu toate acestea, nu era nevoie să aprofundăm acest lucru în această etapă de lucru, întrucât pentru moment ne concentram pe înțelegerea interpersonală și pe experiența completă a sentimentelor.
A spus: „De mult timp caut un profesor". I-am sugerat că de fapt ceea ce dorea era să fie înțeles. Acest lucru a denumit dinamica într-un mod care să îi ofere informații, în loc să creeze o dependență față de mine care am alimentat contactul.
Ne-am îmbrățișat. M-a ridicat de pe podea. Apoi l-am ridicat eu. M-a apucat și m-a învârtit de câteva ori, apoi am făcut și eu același lucru.
Era foarte mulțumit - era înțelegerea după care tânjea de atâta vreme.
Bineînțeles, alți terapeuți nu ar fi putut să îl înțeleagă din punct de vedere fizic în acest fel, dar, cu toate acestea, există mereu o cale de a înțelege pe cineva - aceasta este esența Gestalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)