lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

joi, 5 martie 2015

Case #18 - Minivacanța

Trudy locuia cu mătușa și unchiul său. Unchiul ei socotea că pasiunea ei pentru  psihologie este neserioasă și o presa să își găsească o slujbă, o critica pentru banii pe care îi cheltuia pe seminarii precum acesta și îi spunea că trebuie să se mărite în curând, fiindcă are 26 de ani.
Când am întrebat-o ce simte în corp, ea mi-a spus că simte o durere în umeri.
Din punct de vedere somatic, acest lucru este legat în general de un simț al responsabilității dezvoltat excesiv.
Cu siguranță că și ea se consuma foarte tare din cauza acestor lucruri: căutarea unei slujbe, tipul de slujbă, etc. Am întrebat-o ce voia să facă - terapie. Dar simțea că are nevoie de practică și de experiență de viață ca să fie pregătită. Am întrebat-o când se va întâmpla asta și mi-a răspuns: „când voi fi mai în vârstă".
În Gestalt ne concentrăm mereu pe detalii, așa că am întrebat-o la ce vârstă, iar ea mi-a răspuns că la 80 de ani.
Am întrebat ce fel de muncă ar vrea să facă până atunci. Îi era greu să se gândească limpede la asta din cauza presiunii pe care o simțea.
I-am spus să facă o „pauză" de la această presiune și să își ia o vacanță de 1 minut, pentru a fi prezentă alături de mine în acel moment. Am observat ceva la ea, un lucru pe care l-am apreciat, și am invitat-o să facă același lucru.
Acest fapt a ancorat-o în prezentul lui aici și acum, a determinat-o să fie mai implicată în relația cu mine, i-a oferit o apreciere pozitivă a meritelor sale (mi-a spus că părinții săi nu o încurajau niciodată, ci doar creeau acea presiune) și a ajutat-o să-și conștientizeze simțurile. Folosim aceste procese de ancorare în Gestalt pentru a scoate oamenii din „poveștile" și cadrul lor.
Am propus un experiment Gestalt.
S-a relaxat puțin, dar i s-a părut dificil. Nu își prea putea oferi o „vacanță".
Am verificat cu ea și am găsit acel punct la nivelul umerilor unde simțea durerea și am apăsat cu degetul. Nu era un masaj, ci mai degrabă un mod de a o face să conștientizeze punctul de tensiune și să îi îndrept atenția asupra lui - era atât de obișnuită cu el încât nu îi mai acorda importanță.
Ne-am dat amândoi seama de acest lucru.
Apoi am încercat din nou „minivacanța" înainte de a purta o dicuție mai amplă referitoare la slujba ei.
Apoi ne-am întors din nou la „vacanță", lucru ce i s-a părut din nou dificil.
Mi-am exprimat tristețea provocată de greutatea pe care o întâmpina și preocuparea că nu va mai apuca o vârstă atât de inaintată dacă va continua să se consume atât de mult.
Acest lucru a ajutat-o să perceapă imaginea de ansamblu și consecințele opțiunii ei de a trăi cu o presiune așa de mare. I-a oferit de asemenea și perspectiva faptului că acest obicei al său o duce pe un drum care s-ar putea să nu fie cel pe care și l-a dorit.
În Gestalt totul ține de libera alegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)