lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

marți, 10 martie 2015

Case #19 - Atracție și limitare

Dee era o tânără care vorbea de teama ei. Am întrebat-o de ce se teme. Mi-a răspuns că de bărbați și i-am cerut să fie mai clară. Mi-a explicat că își dorea să atragă atenția bărbaților, dar în același timp se temea.
I-am spus că pe lângă terapeut și profesor și eu eram la rândul meu bărbat. A confirmat acest lucru, dar a adăugat că nu se gândește la mine astfel.
Grija mea era să aduc această problemă în prezent în relația noastră. Voiam să devin un intrument în procesul de sporire a conștientizării ei și de dezvoltare a experienței sale cu privire la relații.
I-am spus că faptul că sunt bărbat poate fi util în observarea trăirilor sale.
A spus că era speriată. Am întrebat de ce, iar ea a răspuns că e din cauză că aș putea să o consider atrăgătoare.
Ce era în neregulă cu asta?
M-aș putea îndrăgosti de ea și atunci ar apărea o situație dificilă pe care nu și-o dorea.
I-am spus să îmi adreseze în mod direct acest gând al său: „Nu vreau să te îndrăgostești de mine, nu sunt disponibilă pentru tine pentru așa ceva."
S-a simțit mult mai bine când a stabilit această limită.
I-am împărtășit apoi experiența mea. I-am spus: „Nici eu nu vreau să mă îndrăgostesc de tine. Te consider atrăgătoare și acest lucru poate fi integrat atât în limitele tale cât și într-ale mele".
Am avut apoi o conversație în care am făcut câteva afirmații despre experiența mea de a o găsi atrăgătoare și despre cum era pentru ea acest lucru. Se afla la limita problemei sale - voia atenție, dar se temea de ea.
Explorând acest lucru într-un mod care să îi permită să se simtă în siguranță, a reușit să descopere experiența de a fi ok, de a fi capabilă să își stabilească limitele și să le exprime. De asemenea a reușit să facă față atracției fără ca aceasta să devină de nesuportat.
S-a rușinat de câteva ori în timpul discuției, așa că am îndreptat subiectul spre mine și experiența mea. I-am spus că nici mie nu mi se pare foarte ușor - uneori aș fi vrut să împing lucrurile dincolo de conștientizarea mea. Era bine că puteam spune lucrurilor pe nume și că puteam experimenta acea legătură la momentul prezent, fără teama de a scăpa de sub control.
Aceasta a fost o experiență nouă pentru ea din mai multe puncte de vedere. I-a dat încrederea că poate stabili limite, că poate vorbi despre acest subiect și că poate conștinetiza ceea ce ar putea fi numit aspectul erotic al unei relații, fără ca acesta să devină o problemă.
Gestalt pune accentul pe autenticitate, care este folosită în acest proces pentru a spori conșitentizarea și a o aduce în cadrul relației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)