lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

marți, 20 mai 2014

Case #9 - Soluţia este de a nu da o soluţie

Jane are un fiu adolescent. Ea are probleme în a îl motiva şi este în conflict cu privire la posibilitatea de a-l presa să meargă bine cu şcoala, sau să-l lase mai liber pentru a-şi găsi propriul său nivel. El petrece mult timp pe internet.
Ea mă solicită pentru sfaturi, soluţii, şi pentru îndrumare.
Desigur, o parte din mine ar fi fericită să-i dea sfaturi părinteşti - la urmă urmei, am crescut 5 copii. Sunt o mulţime de opinii pe care le am cu privire la ceea ce ar putea fi de ajutor.
Cu toate acestea, am refuzat invitaţia ei, şi m-am concentrat în schimb pe sentimentele ei, aşa cum mi-a prezentat situaţia. Ea ocoleşte problema - amintindu-şi o experienţă pozitivă dintr-un curs dedicat părinţilor, anticipând lucruri care nu erau bune pentru fiul ei. Este greu s-o ţin în prezent, cu mine, şi cu sentimentele ei.
Îi vorbesc despre unele dintre sentimentele din perioada în care mi-am crescut adolescenţii. Acest lucru îi creează un anumit spaţiu pentru a se deschide şi a vorbi despre starea ei de anxiozitate şi tensiune. Dar, în timp ce fac acest lucru, ea zâmbeşte. Comentez despre ceea ce văd şi ceea ce aud, şi o întreb cum este această diferenţa pentru ea.
Ea vorbeşte mai degrabă despre încercarea de a arbora o faţă fericită, decât de a fi mereu îngrijorată şi tristă. Într-o anumită măsură acest lucru funcţionează pentru ea.
Dar tensiunea ei arată că aceasta nu funcţionează suficient.
Aşa că îmi păstrez concentrarea pe prezent, pe experienţa ei, şi îi povestesc despre propriile mele dificultăţi din perioada în care copiii mei erau de această vârstă.
Încetul cu încetul, ea îşi permite să simtă mai mult. I-am cerut să respire mai profund.
Ea spune că se simte pierdută. Îi sugerez că, decât să-i ofer soluţii pentru a ieşi din acel loc pierdut, mai bine stau cu ea acolo pentru o vreme. Îi propun un minut, în care să fim împreună în acel loc.
Ea se relaxează iar apoi începe să simtă o căldură interioară. I-am observat mâna pe partea stomacului, în jurul coastelor. O conştientizez asupra acestui lucru. În mod normal, ea simte anxietate şi tensiune în stomac. Acum, ea simte căldură. Am rugat-o să respire mai profund.
Acum, ea simte mai profund, după care începe să plângă. Ea se deschide pentru a fi prezentă cu sentimentele ei cele mai profunde. Atât tristeţea cât şi căldură sunt prezente.
Acesta constituie punctul de integrare.
În cele din urmă, i-am oferit un principiu părintesc pe care m-i l-am însuşit şi mi-a fost foarte util. Acum ea îl poate primi mai degrabă de la o inima deschisă, şi nu ca pe o idee intelectuală.
Putem remarca aici faptul că în loc de a veni cu soluţii la care ea se aştepta (şi despre care spunea că le-a primit şi de la alte persoane), eu am stat cu propria ei rezistenţă, am invitat-o să trăiască în prezent, am stat împreună în rătăcirea ei, fapt care i-a permis să fie mai pe deplin cu sine însuşi în acel loc. Accentul a fost mai degrabă relaţional decât comportamental.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)