lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

sâmbătă, 17 mai 2014

Case #8 - Neîncredere faţă de bărbaţi

Gabriela avea un băiat de 4 ani şi, a fost 5 luni însărcinată cu alt partener, Jose, căruia îi plăcea să fie prezentat ca fiind prietenul ei. Ei au fost împreună 2 ani.
Ea trăia un sentiment de conflict cu privire la relaţiile ei cu bărbaţii. Jose o sprijinea şi era dornic să aibe copilul. El mai avea un alt copil în vârstă de 9 ani, cu o altă femeie care nu trăia cu el.
Gabriela a simţit multă furie faţă de bărbaţi. Tatăl ei a fost distant şi inaccesibil şi, rareori o complimenta. Astfel ea simţea în acelaşi timp, atât dorinţa de amabilitate din partea bărbaţilor, cât şi respingerea de la distanţă a oricărui semn în această direcţie.
Jose era cu ea, dar era ezitant în a se angaja pe deplin pentru a se căsători cu ea. Ea a simţit multă furie pe el din această cauza, iar acest lucru i-a distanţat. Dar apoi a fost speriată că el o va părăsi. Oricum, aceasta a călit-o şi, a făcut ceea ce îi era famliar- s-a gândit că trebuie să fie puternică şi să nu depindă decât de ea.
Când a făcut acest lucru, problema a fost că s-a distanţat în continuare de dorinţa ei de sprijin şi amabilitate pe care o căuta.
Aşa că am invitat-o să aducă acest lucru în prezent, împreună cu mine - eram şi eu bărbat în cele din urmă. Am rugat-o să-mi spună de ce se îndoieşte de bărbaţi. Apoi să-mi spună în mod direct-"Am încredere că vei fi amabil, am încredere că nu eşti aici doar pentru propriul tău interes" etc.
Ea a fost reticentă în a-mi spune aceste lucruri în mod direct, dar am încurajat-o, spunându-i că mă simt echilibrat şi sigur pe mine şi, că mă pot descurca.
Până la urmă a făcut-o. Am întrebat-o ce a simţit - o mică amorţeală. Aşa că am rugat-o să respire, să-şi deschidă sentimentele. Ea a intrat în contact cu furia ei. I-am cerut să-mi spună din nou, cu furie.
Ea a făcut acest lucru, şi apoi a izbucnit în lacrimi. Faptul că am ascultat-o, nu m-am retras sau reacţionat, ci doar am stat constant, a marcat-o profund. I-am spus că mi-am simţit grija faţă de ea în acest loc. Ea a izbucnit în hohote. Era atât de obisuita să respingă bărbaţii cu furia ei, astfel încât să găsească pe cineva care să fie încă acolo, a fost o experienţă nouă pentru ea.
Când s-a liniştit, a spus că aceasta a fost o experienţă puternică pe care a trăit-o. Cunoaşterea faptului că este posibil să aibă simultan atât furia cât şi nevoia ei, a constituit îndeplinirea unei dorinţe profunde pe care o avea încă din copilărie.
Aceasta nu a fost neapărat o experienţă universal "curativă". Dar a fost o experienţă nouă, profundă, şi ca atare ceva ce ea poate integra şi ce poate deveni o nouă parte a ei, o cunoaştere, putere şi încredere, astfel încât să nu simtă mereu că ar trebui să-i suporte pe toţi bărbaţii din lume ('hold up the world').
Desigur, această capacitate crescută de a fi vulnerabilă, ar putea apoi crea cicluri pozitive în relaţionare, astfel încât ea s-ar putea alege cu un alt tip de comportament pornind de la unul care i-a fost familiar.
Procesul Gestalt implică acordarea atenţiei în contextul experienţei ei, apoi crearea unui experiment pentru a permite o nouă experienţă relaţională. M-am folosit pe mine, astfel încât am putut să-i răspund direct, şi astfel să stabilesc o conexiune "Eu-Tu".
Prin concentrarea pe relaţia terapeutică, am pus bazele pentru schimbarea relaţiilor ei pe tot restul vieţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)