lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

sâmbătă, 10 mai 2014

Case #7 - Darnicul şi bilele de sticla.

Changchang era era în al 50-lea ei an de viaţă. Era o persoană foarte amabilă. De fapt, era foarte grijulie cu toţi cei din jurul ei. Dar a destăinuit că avea o căsătorie nefericită. Nu se simţea împlinită, se simţea singură.
S-a dovedit că deşi avea prieteni, era foarte sociabilă şi era bine văzută de ceilalţi, se simţea totuşi nefericită şi singură.
Am intrat cu ea într-un dialog direct. I-am spus – mă simt foarte confortabil în prezenţa ta. Am impresia că eşti foarte îngăduitoare şi există suficient loc ca să mă simt eu însumi, astfel încât să mă poţi accepta. Ea m-a aprobat – acesta fiind modul ei de a se comporta cu oamenii.
I-am spus cât de mult mi-a plăcut acest sentiment – de a mă simţi foarte în siguranţă. Ea a dat din cap şi a afirmat că acest lucru este important şi pentru ea. I-am explicat cum îmi imaginez că ar fi posibil să o avantajeze acest sentiment – de a se încrede în sine, de a se sprijini pe sine, sau de a-şi accepta propria căldură sufletească. Ca terapeut, a fost un pic cam dificil pentru mine de a mă situa în poziţia de autoritate, de profesionist, sau de mărinimos, deoarece am simţit propriile trebuinţe care apareau în faţa generozităţii ei.
Ea a dat din cap - ar putea recunoaşte toate acestea, deşi rareori le-a putut exprima în mod atât de direct.
Am remarcat de asemenea că şi eu mă simt un pic inconfortabil într-un fel mai greu de definit. Ea urmarea numai să ofere, şi avea o mulţime de oferit. Dar oare chiar este capabilă să primească. Poate primi ceva din partea mea?
Ochii i s-au înlăcrimat. A spus că acest lucru este dificil.
Chiar şi eu am fost impresionat pe moment. Am stat pentru o vreme împreună, în linişte, în acest contact emoţional.
Dar nu putea prelua nimic de la mine. Ea se simţea aproape obligată să dăruiască. Această situaţie nu a fost echilibrată.
Astfel că am recurs la un experiment Gestalt. Am găsit câteva bile frumoase de sticlă în cameră şi le-am luat în mâna. I-am spus, voi începe să-ţi dau câte o singură bilă de sticlă. Vreau să o iei de la mine, ca şi cum ai primi un cadou.
Ea a fost de acord şi am făcut acest lucru. Am făcut-o foarte încet, uitându-mă la ea, ca să mă asigur că într-adevăr le primea de la mine. Ea a fost şubredă, şi-a manifestat vulnerabilitatea şi a plâns ori de câte ori a luat o bilă.
Mi-a spus că a fost prima dată când îşi poate aminti că după o lungă perioada de timp, a luat cu adevărat ceva de la altă persoană. Ea a fost mereu cea care dăruieşte, primindu-şi astfel recunoaşterea. Dar totul a fost în cele din urmă degeaba, deoarece fluxul nu era reciproc şi, ca rezultat, relaţiile tindeau să stagneze. De aici însingurarea ei, în ciuda faptului că era bine văzută şi avea mulţi prieteni.
Aici, m-am folosit în dialog, de propria mea experienţă. Decât să vorbim despre restul vieţii ei, am adus-o mai degrabă în prezent, iar experimentul a fost între noi doi. Astfel, noua ei experienţă a fost posibilă, deoarece m-am investigat şi eu, la fel de mult ca ea. Am adus conştientizarea într-o tranzacţie relaţională, care a fost în mod normal, automată şi în afară conştientizării. Aducând în discuţie propria mea experienţă (şi nu o judecată), ea a putut să accepte, şi să fie deschisă la ceva diferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)