lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

vineri, 5 iunie 2015

Case #30 - Un motiv bun să nu te simți activ sexual

Bridgit spunea că are o senzație de „rece" în zonele lombară și genitală. Divorțase de 5 ani și încă nu își găsise o altă relație.
Spunea că soțul ei o rănise. Nu-i răspunsese niciodată din punct de vedere sexual, deși el încercase din greu în multe feluri, iar relația lor avea multe aspecte pozitive.
Am întrebat-o în ce fel o rănise concret, dar îi era greu să indice ceva anume. Spunea că se simțea închisă față de el și deci în acel loc simțea durerea.
Se pare însă că el nu făcuse nimic rău în mod special. Așadar săgețile indicau altceva.
Apoi mi-a spus că nu prea simțea nimic în general.
Am intervenit în experiment și i-am spus despre experiența mea de disociere și despre greutatea de a mă integra în corpul meu.
Mi-a spus că bănuia că totul se datora faptului că văzuse cum fratele său fusese bătut crunt de părinții lor de la 8 la 16 ani. După aceea a fost răpit de niște contrabandiști și abia după 5 ani a reușit să trimită o scrisoare și să fie salvat. După toate acestea, a început să hoinărească pe străzi cu alți cerșetori, a furat, a fost închis de câteva ori, a furat chiar și de la ea atunci când a încercat să îl ajute.
În urmă cu 15 ani, tatăl lor a murit și de atunci fratele ei s-a redresat, e fericit și are o viață bună.
Cu toate acestea, simte multă durere și vină, fiindcă nu a putut face nimic în legătură cu bătăile acelea.
I-am spus faptul că ea nu a avut niciun spijin în tot acel timp - nu avea pe nimeni cu care să vorbească sau care să o aline.
Deoarece durerea era încă foarte prezentă pentru ea, i-am sugerat să mă așez lângă ea și să o cuprind cu brațul pe după umeri, astfel încât să simtă sprijinul pe care nu l-a avut niciodată și să aibă impresia că în toată acea vreme am fost alături de ea.
A început să suspine cu o durere profundă și respirația întretăiată. Am ținut-o, am respirat și am fost prezent lângă ea, ascultându-i durerea îngrozitoare din plâns.
După un timp s-a liniștit și a rămas nemișcată. I-am spus cuvine de mulțumire.
Apoi s-a ridicat și s-a uitat la mine. Mi-a spus „acum vreau să îți dau ceva". Am simțit un schimb între energia mea și a ei. I-am spus că simt o căldură. Mi-a spus că și ea simte o căldură prin tot corpul.
Am întrebat-o ce vrea să îmi dea, dar pentru o vreme s-a chinuit să își găsească cuvintele.
Apoi a spus „aș vrea să îți sărut ochii cu ochii mei." Am simțit deschiderea ei și schimbul de energie dintre noi. I-am spus „acum te afli în corpul tău și ești gata pentru o relație". M-a aprobat.
Nu am ales primele imagini pe care le-a prezentat (senzația de îngheț) și nici pe următoarele (lipsa generală a sentimentelor din corpul său). Am răspuns dialogic și am așteptat până când a ieșit altceva la iveală, și anume o treabă familială nerezolvată.
Faptul că a fost martoră a unei astfel de traume a lăsat urme adânci asupra ei și, în ciuda faptului că fratele său își revenise, durerea și vina încă o măcinau. Nu putea merge mai departe până când nu i se observa durerea și nu primea sprijinul necesar.
Această experiență a declanșat o experiență vindecătoare, ce i-a permis să renunțe la durere și vină, să-și recapete senzațiile corporale și să fie pregătită senzații sexuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)