lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

miercuri, 6 mai 2015

Case #27 - Corectitudine morală

John avea o mică firmă. Era îngrijorat de faptul că era un om integru. Pe piață, locul în care „orice este permis", el avea principii puternice de care nu se dezicea. La fel proceda și cu familia - își lua îndatoririle în serios, respectându-și părinții și urmând tradițiile.
Cu toate acestea, se simțea presat și împovărat și se întreba dacă această corectitudine morală a sa era cu adevărat un lucru bun sau dacă afacerea sa va da greș în cele din urmă, deoarece el nu dorește să pună în practică trucurile necinstite folosite de competitorii săi (precum spionajul industrial).
Mai întâi am încercat să recunosc punctele forte din acest mod de comportare, dar nu l-a convins prea mult. Era îngrijorat de faptul că în lumea reală acest lucru nu îi va fi de folos, dar în același timp voia să respecte acest cadru moral strict.
I-am spus să identifice două polarități - un personaj din istorie care să reprezinte omul integru și apoi pe cineva care să reprezinte omul cu un caracter de tipul „orice este permis".
A ales doi oameni, iar eu i-am spus să joace rolul fiecăruia în parte și să stabilească un dialog între cei doi. I s-a părut extrem de dificil și a tot încercat să iasă din rol. A întrebat: „nu pot să îi unesc pur și simplu pe cei doi?", dar integrarea nu se face atât de ușor.
În rolul omului integru spunea că urma o vechie tradiție, fiind chinez, iar celălat rol compromitea aceste valori.
Era clar - gradul de importanță pentru el în respectarea tradiției, o profundă etică a culturii chineze.
I-am sugerat să iasă din cele două roluri, să se așeze înapoi pe locul său și să vorbească cu fiecare în parte. A recunoscut tradiția, dar și faptul că ar putea învăța ceva folositor din partea cealaltă.
Acest lucru a fost un pas major pentru el.
I-am sugerat că este în postura Împăratului care are doi consilieri, în loc de unul singur și că la final decizia îi aparține.
S-a simțit mult mai bine când a auzit acest lucru și a putut recunoaște valoarea „noului" sfătuitor.
A specificat faptul că o parte se regăsea și în viața personală, unde lua lucrurile prea în serios, astfel încât parcă nu lua niciodată o pauză.
Am identificat alți doi sfătuitori, unul care să îi amintească de responsabilitățile sale, iar celălalt care să fie mai nepoliticos, mai iresponsabil și doritor de distracții.
Din nou s-a simțit ușurat cu cei doi consilieri și cu faptul că el era cel care lua decizia finală. I-am cerut să identifice o persoană reală în rolul celui care se distra, iar el l-a numit pe vărul său. Mai înainte îl vedea pe vărul său într-o lumină negativă, dar acum îl aprecia și se gândea să petreacă puțin timp cu el.
Am folosit orientarea Gestalt către polarități, lucru care acceptă că fiecărei calități îi corespunde și o latură opusă. Identificarea cu una din părți produce ruptura. Procesul Gestalt este îndreptat către integrare, ce trebuie să se producă printr-un proces actual, care te menține în contact cu cele două părți, mai degrabă decât prin simpla înțelegere intelectuală.
Nu i-a plăcut prea mult forma obișnuită a experimentului (dialogul direct), motiv pentru care trebuie să fim întotdeauna dispuși să fim flexibili și să modificăm un experiment pe loc, în conformitate cu dorința și feedback-ul clientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)