lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

marți, 20 ianuarie 2015

Case #14 - Somnul: păstrarea și eliberarea

Julee observă că atunci când se află în cadrul grupului se simte foarte relaxată și somnoroasă.
Mi-a spus că a suferit de insomnie timp de 20 de ani. Am întrebat ce s-a întâmplat atunci, iar ea mi-a zis că au fost mai multe lucruri, că era foarte ocupată și nu avea prea mult timp pentru somn. Am decis să mă concentrez asupra experienței sale imediate și să creez un experiment Gestalt, în loc să explorez contextul.
I-am explicat că somul presupune eliberare, lucru pe care a reușit să îl facă în interiorul grupului, astfel explicându-se starea ei de somnolență.
Așadar, dacă are probleme frecvente cu somnul, este limpede că este mult prea obișnuită să rețină.
I-am spus să exploreze eliberarea și reținerea cu mine și să mă prindă de  încheietura mâinii. I-am zis să îmi arate ce fel de eliberare simte în sală și apoi ce tip de reținere practică înainte de culcare.
Am observat că strângerea nu era foarte puternică - strângea mai ales cu cele doua degete mijlocii. I-am atras atenția asupra acestui lucru și i-am spus să experimenteze și eliberarea. Nu a fost greu pentru ea.
A fost un experiment minor, dar i-a arătat în mod direct felul în care procedează acum și felul în care poate schimba lucrurile. I-am spus că la culcare devine conștientă de felul în care se ancorează și i-am amintit cum mi-a eliberat încheietura mâinii și cum s-a eliberat în cadrul grupului.
Experimentul Gestalt presupune aducerea problemelor în prezent și explorarea lor într-un mod activ, concret și creativ. Acolo unde este posibil acesta se introduce în relația dintre client și terapeut. Acest lucru îl ajută de asemenea pe terapeut să înțeleagă în mod direct ce se întâmplă, mai mult decât o simplă descriere. Experimentul reprezintă o nouă experiență și duce la conștientizarea unor lucruri care sunt prezente, dar nu sunt observate sau a unor detalii care nu sunt sesizate. În Gestalt înțelegem că, atunci când lucrurile sunt pe deplin conștientizate, ele nu mai rămân blocate, neterminate sau izolate... integrarea se petrece natural. Acesta este un concept taoist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)