lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

luni, 5 ianuarie 2015

Case #12 - Vis: gemeni, apă, mama

Visele, fanteziile și poveștile se aseamănă: ne oferă acces la întreaga persoană.
Jesse a născocit o poveste despre doi gemeni. Se jucau amândoi lângă un dig. Personajul principal, să-i zicem Tony, se temea de apă, dar nu și celălalt geamăn, Jack. Jack era în apă, se juca și îl tachina pe Tony și îl chema și pe el în apă. Tony ezita. Mama lor murise în urmă cu ceva timp, iar ei erau în grija mamei vitrege. Tony avea în buzunar o pietricică, amintire de la mama sa. Jack a luat pietricica și a aruncat-o în apă. Tony s-a grăbit să o scoată și astfel și-a dat seama că se simte bine în apă și a uitat de piatră.
Problema lui Jess era că ezita să se casătorească cu iubita lui. O iubea, dar nu era încrezător într-un viitor pe termen lung și nu putea să ia o decizie.
Am explorat acest vis, determinându-l pe Tony să se identifice cu fiecare dintre personaje. În rolul lui Tony, se temea de apă. Jack era spontan, confortabil cu sine însuși, jucăuș. Mama sa decedată era iubitoare, tânără, blândă. Apa era adâncă.
Experiența în rolul mamei era importantă, deoarece mama sa fusese rece și distantă și acest lucru îl făcea să aibă dificultăți în relația cu femeile - se temea să se apropie prea mult și se temea că această răceală va interveni în relație.
Era evidentă astfel legătura sa cu o latură a experienței sale feminine mai profunde, mai calde. Acest lucru l-a determinat să sară în apă. Era de asemeni limpede că avea nevoie de ajutorul „fratelui său geamăn", cinvea care nu se temea și care putea lua acea imagine a unei mame blande să o „arunce" în apă.
L-am întrebat dacă putem pune visul în scenă. Eu jucam rolul geamănului, luam suvenirul din buzunarul lui și îl aruncam în apă. A fost de acord, așa că am început să relatez: „acum iau această piatră și o arunc în apă". Și-a închipuit cum sare în apă după ea. Apoi s-a simțit relaxat.
Pentru el, aceasta a fost o experiență profundă. S-a simțit liniștit, calm și capabil să atingă un loc profund din interiorul său, unul care nu era atât de preocupat de neliniștile provocate de viitorul relației. La fel ca în poveste, o dată ce a intrat „în apă" nu a mai avut nevoie de amintirea mamei.
Cu toate acestea, era clar că a avut nevoie de o serie de lucruri. În primul rând, altcineva l-a ajutat - avea nevoie de „geamăn" să îi îndrepte atenția asupra mamei blânde la care tânjea. Apoi s-a mișcat în mod natural către acel loc. În cele din urmă, s-a putut regăsi, nemaifiind împărțit între locul în care voia să plonjeze, dar ezita, și partea pe care tocmai o depășise. A simțit cum cele două părți s-au reunit. A avut sentimentul de conexiune cu latura profundă, calmă, feminină din inima sa, astfel încât a putut să plonjeze în viață și în relație fără ezitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)