lifeworksgestaltlogobase

luni, 16 mai 2016

Case #68 - Adevăruri extrem de dureroase

Mandy and Brian au venit pentru consiliere de cuplu. Erau într-o criză. După 15 ani de căsătorie și doi copii, Brian avea o aventură (a patra de-a lungul mariajului), iar Mandy, la 40 de ani, era disperată să salveze căsnicia. Era hotărâtă să nu se despartă. Brian a venit fără tragere de inimă la ședință.
Am lucrat mai întâi cu Mandy, deoarece Brian era foarte prudent și nu dorea să se deschidă. Am explorat trecutul lor și contextul ei personal. Apoi am întrebat-o despre căsnicie. A spus că nu au mai avut relații intime de 6 ani, iar ea a învățat să se acomodeze cu asta. Aștepta ca el să preia conducerea, iar el nu o făcea niciodată. A vorbit cu prietenii ei, iar ei au spus că nu ar trebui să se aștepte la mai mult și să încerce să meargă mai departe cu alte lucruri din viața ei, cum ar fi copiii, etc.
Am întrebat-o în procente nivelul calității din căsnicia lor în diferite zone - intimitate, sex, copii, finanțe, sprijin. Acestea variau de la 5% la 50% cel mai înalt procent, intimitatea fiind la cel mai jos nivel.
A spus că ar trebui ca procentul să fie de 30% pentru ca ea să fie satisfăcută, iar ea era hotărâtă să facă orice pentru asta.
Apoi l-am întrebat pe Brian procentul lui. Erau într-un fel aproape similare, unele mai joase, altele mai înalte. El a spus că pentru el e nevoie de 75% ca să fie satisfăcut.
Aceste probleme durau de 10 ani. Nu vorbeau prea mult despre problemele interpersonale și alegeau amândoi să evite subiectele dificile.
Mandy reușise cu ajutorul meditației. Brian își inducea o amorțeală și se afunda în muncă. Acum treceau printr-o criză. El nu voia să renunțe la aventura lui, ea nu dorea ca lucrurile să continue așa. Erau într-un punct mort și aveau foarte puține abilități de comunicare în acest sens.
După ce am lucrat cu Brian am realizat că el era terminat. Nu avea niciun interes în salvarea căsniciei, chiar dacă ar fi putut fi salvată. El depășise momentul și voia să iasă din asta.
Pentru Mandy, acest lucru era intolerabil. Ea era hotărâtă să găsească o cale. Dragostea ei trebuia să îi topească armura.
Totuși, dacă el nu renunța la aventura lui, se va agăța de el până la final, refuzându-i libertatea unui divorț. I-am indicat că aceasta era mai mult o bătălie, decât un efort de a topi armura lui cu iubirea ei.
Era dificil pentru ea să observe asta. Era nerăbdătoare și foarte hotărâtă, încât nu putea înfrunta adevărul poziției lui Brian.
L-am întrebat dacă pentru el s-a terminat totul și dacă nu există nici o posibilitate ca el să se răzgândească. A spus că așa este.
Așa că i-am cerut să formuleze către ea acea afirmație cu „adevărul".
Pentru Mandy era aproape imposibil să asculte asta. Voia să se certe, să îl convingă, să nege, să amenințe. I-am oferit foarte mult sprijin, confirmându-i sentimentele. O dată ce a acceptat să asculte afirmația lui, a spus că mai degrabă ar muri, pentru că era mult prea dificil.
Din nou, i-am spus că înțeleg că se simte groaznic, că este foarte speriată. Am întrebat-o dacă vrea să audă experiența divorțului meu și i-am povestit cum am depășit acel moment.
A ajutat-o puțin, dar era extrem de supărată.
Brian a ieșit din starea de amorțeală și moliciune și i-a spus că ține la ea și că durerea ei îl întristează, dar că afecțiunea lui nu mai este una de natură intimă, ci doar de prietenie.
Voia să încerce din nou să se prefacă, să evite subiectul, dar era prea târziu.
Sprijin mereu oamenii să se confrunte cu situațiile. Dar angajamentul meu primar era acela de a-i ajuta să vorbească despre adevărurile lor, să îi ascult pe toți și să le ofer sprijinul de care au nevoie pentru a fi prezenți în proces. Este extrem de dificil când este vorba de lucruri devastatoare precum terminarea unei relații.
În acest caz, Mandy nu avea nimic de câștigat dacăcontinua să „încerce" în fața ostilității lui Brian. Încercarea ei era un fel de încercare de a controla situația, lucru care a devenit vizibil când s-a confruntat cu alegerile lui. Ea a spus că voia o căsnicie intactă, indiferent de ce voia el.
I-am spus să formuleze acest lucru într-o afirmație pentru el - Nu îmi pasă ce vrei tu, îmi doresc doar lucurile care sunt importante pentru mine.
El a apreciat faptul că a auzit în mod clar acest lucru și faptul că pentru ea era greu să spună acest lucru, dar reprezenta realitatea din acel moment. Făcea tranzacția mai clară și devenise evident pentru ea că efortul ei nu avea cum să îi topească armura cu iubirea ei, dar de fapt afirma nevoia ei cu privire la asta.
Eu le numesc „vicii" - stăpânirea părții noastre întunecate. O identificăm ca iubire sau ca victimă, dar este greu să accepți faptul că de fapt nu îți pasă de celălalt. E nevoie de mult curaj și de foarte mult sprijin pentru a reuși, dar acest adevăr este mereu revigorant și ajută să se producă o schimbare.
Această ședință a tratat aceste adevăruri dificile, dar fără aceste vorbe sincere rămâne doar amărăciunea, furia și defensiva. „Povestea" pe care o spune fiecare persoană legată de relație devine mult mai ascunsă.
Dar spunerea adevărului nu se face pentru a lovi în celălalt. Este vorba despre adevărurile personale ale cuiva. Cealaltă parte are nevoie de sprijin pentru a auzi aceste lucruri. Gestalt se concentrează pe povestirea acestor adevăruri relaționale și înțelegem că e nevoie de putere transformațională pentru a face asta.
Abordăm dinamica relațională cu intenția de a îmbunătăți calitatea relației, nu pentru a obține un anumit rezultat sau pentru a aproba și dezaproba celălalt partener.


Un comentariu:

 1. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. DACA NU VEDEȚI AJUTAȚI CONTACTUL DOCTOR SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
  1 LOVE SPELL
  2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
  3 FRUCTE DE FEMEI
  4 PROMOȚIE SPELL
  5 SPELL DE PROTECȚIE
  6 SPELL BUSINESS
  7 SPELL GOOD JOB
  8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

  RăspundețiȘtergere

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)