lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

joi, 23 iulie 2015

Case #35 - Furioasă pe fostul

Marion a ridcat problema aranjamentului de împărțire a custodiei cu fostul său soț. Era clar că nu aceasta era principala îngrijorare. Erau mai importante disconfortul ei și lucrurile rămase neterminate între ei.
Înainte de a intra în detalii i-am spus - atunci când mă uit la tine simt că ochii tăi mă împung. Pentru mine e un efect destul de puternic. Ceea ce am în comun cu fostul tău soț este că sunt bărbat și mă gândesc că o parte din energia pe care o simți pentru el ar putea fi prezentă aici cu mine.
Am întrebat-o care era problema ei și mi-a răspuns că furia.
Am întrebat-o de ce era furioasă. A început să îmi spună o poveste foarte lungă despre cauze, iar după un timp am întrebat-o din nou: ok, care este cauza furiei tale? A început din nou să detalieze lunga poveste.
A trebuit să o întreb de câteva ori până când a reușit să îmi spună clar, direct și succint că era furioasă din pricină că se simțea trădată de fostul ei soț, fiindcă încetase să o mai susțină financiar ca să bage bani în afacerea pe care o conducea. Era furioasă și pentru că el o mințise în legătură cu asta și îi mințise și pe părinții ei (cu care locuiau).
I-am spus, într-adevăr pari furioasă. Văd asta în ochii tăi. Ce simți acum?
A început să îmi spună ceva ce avea legătură mai mult cu evaluarea, judecata și opiniile ei, decât cu ceea ce simțea.
A spus însă, „îmi reprim sentimentele".
I-am spus să își imagineze că sunt fostul ei soț și să își verse năduful. Mi-a zis că simte că și ea are o vină în această situație.
Am îndrumat-o din nou și i-am spus să îmi spună ceva direct, începând cu următoarele cuvinte: „Sunt furioasă..."
A început în cele din urmă să se exprime direct, enumerând lucrurile pentru care era furioasă.
I-am confirmat sentimentele și felul în care pot percepe furia sa, precum și că pot vedea cum aceasta se transformă în lacrimi - motiv pentru care îi pot vedea și durerea.
Am continuat să încurajez această exprimare directă, iar ea a continuat să oscileze între furie și lacrimi. Era mai sigură în a se exprima în mod direct, deoarece era ascultată. Era și multă liniște însă, plină de sentimentele ei și de confirmările mele simple.
La final, s-a simțit mai ușurată și eliberase o mare parte din durerea și furia pe care le simțea de la divorț.
Pentru ca acest proces să aibă succes, a trebuit să insist, să îi canalizez conștientizarea, să o fac prezentă în experiența ei prin participarea mea la acest experiment cu ea și oprind-o din povestire, care era felul ei de a evita sentimentele profunde. I-am oferit un recipient pentru furia ei și am sprijinit-o și încurajat-o să-și exprime sentimentele. A durat ceva până când s-a simțiti pregătită să o facă. Nu am încurajat-o în eschivările ei; i-am cerut în schimb să fie prezentă în experiența ei.
Ca răspuns, i-am oferit recunoașterea mea, care era lucrul după care tânjea - să fie văzută și auzită în acest loc. Nu eram fostul ei soț, dar energia dintre noi era destul de puternică pentru a se exprima față de mine ca unui reprezentat, iar aceasta să o satisfacă. Corelația mea de la început a faptului că și eu eram bărbat a fost suficientă pentru a scoate la iveală forța sentimentelor sale, iar receptivitatea mea a fost destul de reală pentru ca ea să nu aibă sentimentul că joc doar un rol.
Este de remarcat faptul că nu a țipat, nu a lovit pernele și nici măcar nu a ridicat vocea. Furia se eliberează în relație și prin posesie, nu neapărat prin tehnici de terapie dramatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)