lifeworksgestaltlogobase

About Me

Fotografia mea

I teach and practice Gestalt therapy, Career decision coaching, and Family Constellations work. As well as Australia, I teach workshops and training in China, Japan, Korea, the USA & Mexico. I am author of Understanding The Woman In Your Life, a book of advice for men about relationships with women. In my work as director of Lifeworks I provide therapy,  training and supervision. I am a Phd candidate, studying the interpersonal dynamics of power, and am currently director of an MA in Spiritual Psychology for Ryokan College, an accredited online institution based in LA.

joi, 3 aprilie 2014

1.Trevor și îndoialaTrevor avea o relație cu o femeie pe care a și cerut-o de altfel în căsătorie, însă, încă nu era complet sigur că ea era “aleasa”. S-a mai acomodat cu decizia lui mergând la terapie, dar o oarecare urmă de îndoială a rămas. Simțea că împărtășesc aceleași valori, că se iubesc și că ar putea avea o viață frumoasă împreună. Dar îndoiala sa continua să-l macine – există cineva în lumea asta care să i se potrivească mai bine?
A tot încercat să își depășească îndoielile – și-a spus că nu erau întemeiate, rezonabile sau de vreun folos. A încercat să se gândească la calitățile ei. Îndoilelie ieșeau însă mereu la suprafața,  subminându-le relația.
Astfel, am urmat mai multe abordări în cadrul terapiei.
În primul rând, am analizat contextul – aceasta e orientarea Teoriei Câmpului din terapia gestalt. Tatăl lui a avut o aventură de o viață cu o altă femeie, așa că Trevor a crescut în acest triunghi conjugal. Când a venit vorba de angajamentul într-o căsătorie, a început să se teamă că ar putea exista “o altă femeie” care să îi atragă atenția.
L-am rugat să își imagineze o conversație cu tatăl său și iubita acestuia, iar el le-a spus că relația lor l-a afectat de-a lungul copilăriei, continuând să-l bântuie până în prezent. I-am spus să fie atent la emoțiile pe care le manifestă în timp ce vorbește cu ei: tristețe, furie. 
Această conversație l-a ajutat să termine „treburile nerezolvate” ale familiei sale. Analizarea acestei experiențe în prezent i-a permis să găsească sprijin în terapie și să își modfice energia din corp. Treburile neterminate sunt stocate somatic.
Dar mai aveam mult de lucru. Ne-am axat pe polaritățile încredere/angajament și îndoială/incertitudine. Terapia Gestalt lucrează foarte mult cu sintetizarea contrastelor.
L-am supus așadar unui nou experiment gestalt: trebuia să își închipuie că vorbește cu un prieten și că e o persoană neîncrezătoare – altfel spus, trebuia să își exteriorizeze acea voce a îndoielii și să o domine.
Ce s-a întâmplat apoi a fost interesant. A început să facă exact contrariul, spunându-i prietenei respective că ar trebui să aibă mai multă încredere.
Am observat asta și i-am atras atenția că acum vorbește cu vocea încrederii. Acest lucru i-a oferit recunoașterea experimentată a unei alte voci alternative.
Așadar, de acum, când va auzi „vocea îndoielii” va putea să audă și „vocea încrederii”, care va diminua efectul chinuitor al îndoielii.

Nu am obținut acest lucru sfătindu-l ce să facă, ci creând circumstanțele pentru o nouă experiență: pe acest lucru se pune accentul în terapia Gestalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre Mine

Steve Vinay Gunther·

Predau și practic terapia gestalt, coaching de orientare în carieră și consiliere familială. Susțin seminarii și training-uri atât în Australia, cât și în China, Japonia, Coreea, SUA și Mexic. Sunt autorul cărții Înțelege femeia din viața ta, o carte cu sfaturi pentru bărbați despre relațiile cu femeile. Ca director al Lifeworks ofer terapie, training și supervizare. Sunt un candidat la doctorat, unde studiez dinamica interpersonală a puterii. Sunt de asemenea directorul unui Masterat de Psihologie spirituală din cadrul Universității Ryokan, o instituție online acreditată, cu sediul în LA.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Cui i se adresează acest blog?

Cazurile prezentate se adresează terapeuților, studenților și celor a căror profesie constă în a le oferi sprijin altor oameni. Scopul este să arătăm cum poate fi pusă în practică terapia Gestalt, îmbinând aspectele teoretice cu provocările clinice.

Pentru că se adresează în primul rând profesioniștilor, acest blog este disponibil celor abonați. Te rugăm să introduci adresa de email pentru a primi gratuit actualizările blogului de fiecare dată când e adăugat un nou articol.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Limbi:

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Romanian? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

I publish this blog twice a week. It is translated into multiple languages. You are welcome to subscribe

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)